V objemu Istre in Krasa

Villa Majda se nahaja na prelepi lokaciji na robu vasice Osp, ki predstavlja stičišče med kraškim in istrskim svetom in je dobro izhodišče za različne izlete. Čudovita pokrajina, v kateri prevladuje razgiban gričevnat svet in mediteransko podnebje s toplimi poletji in milimi zimami, vabi k obisku vse dni v letu. Območju, kjer se nahaja vila, pravimo tudi pravi botanični raj – magična krajina namreč spreminja svojo podobo iz koraka v korak. Od kamnitega kraškega kamna se tako le hip kasneje lahko ozremo v zelene travnike, gozdičke in jase, pisano cvetje, vinograde in oljčne nasade … Vse to sta Istra in Kras! Polna naravnih lepot in prostor za uživanje v vseh letnih časih – vsak namreč v sebi nosi nekaj posebnega in čarobnega. Celotno območje je sicer poznano tudi po bogati kulturni dediščini, tako tu ne manjka raznolike arhitekture, cerkva, muzejev, dogodkov in zanimivih zgodb lokalnih prebivalcev.  

Villa Majda stoji na odlični lokaciji, saj vas do bližnjih zanimivih krajev in znamenitosti loči največ pol ure vožnje z avtomobilom. Priporočamo vam, da si v neposredni bližini ogledate sledeče:

Preberite več

Grad Socerb

Dolina reke Glinščice

Hrastovlje

Koper

Izola

Portorož & Piran

Škocjanske jame

Kobilarna Lipica

Na sprehod po Ospu

Osp je ena najstarejših slovenskih vasi, ki se v pisnih virih omenja že v 11. stoletju. Sprehodite se skozi strnjeno vaško jedro, prepredeno z ozkimi ulicami, oglejte si cerkev sv. Tomaža in občudujte plezalno steno, ki se razpreda nas vasjo. Prav ta stena, ki je široka 500 m in visoka več kot 200 m, skupaj z Mišjo pečjo predstavlja enega najpomembnejših plezalnih območij v Evropi.

Rezervirajte zdaj